Bernaťák: V parlamente je psychiatria, nechcem si na ňu zvyknúť

NETKY.SK • 8 September 2016, 10:44 • 2 min
Bernaťák: V parlamente je psychiatria, nechcem si na ňu zvyknúť

BRATISLAVA - Rokovací poriadok Národnej rady SR treba zmeniť. Hovoria to aj starší skúsenejší poslanci. Povedal pri predkladaní novely "rokováku" predseda poslaneckého klubu SNS Tibor Bernaťák, ktorý odmieta "psychiatriu" v parlamente.

slovakia

left justify in out

"Som nový poslanec. To, čo som tu doteraz zažil, bola psychiatria. Vraveli mi, zvykneš si. Ale ja si zvyknúť nechcem," vyhlásil s tým, že zmeny navrhnuté v novele vychádzajú z toho, ako fungujú parlamenty v iných krajinách. Nevidí na nich nič zlé.

 

Novela rokovacieho poriadku má okrem iného zakázať transparenty, letáky aj mobily v rokovacej sále, ako aj robenie fotografií a videozáznamov. Poslanci by mali dostať aj iné obmedzenia vrátane časových limitov na vystúpenie. Poverení klubom by mali mať 30 minút, ostatní 20. Vedenie parlamentu, ale aj členovia vlády majú mať výnimku a právo hovoriť neobmedzene. Neposlušní poslanci majú dostávať niekoľkotisícové pokuty.

 

Opozícia s navrhnutými zmenami nesúhlasí, žiada návrh stiahnuť a pripraviť zmeny spoločne. Bojí sa zneužívania zákona proti opozícii, čo koalícia odmieta. Tá si od zmien sľubuje kultivovanejšie a efektívnejšie schôdze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies