Bernaťák ako primátor Trstenej skončil, posedí si vo väzení

NETKY.SK • 9 November 2016, 14:45 • 2 min
Bernaťák ako primátor Trstenej skončil, posedí si vo väzení

ŽILINA – Primátor Trstenej pôjde na štyri roky do väzenia. Juraja Bernaťáka uznal súd za vinného z vydierania a zneužitia právomoci verejného činiteľa. Rozhodnutie je právoplatné a Krajský súd v Žiline dnes nariadil aj nástup na výkon trestu. Pretože ide o úmyselný trestný čin, Bernaťák skončil aj vo funkcii primátora.

slovakia

left justify in out

Juraj Bernaťák sa vydierania a zneužitia právomoci dopustil v roku 2011 ešte ako riaditeľ Správy katastra v Tvrdošíne. Podľa obžaloby vyvíjal na svoju podriadenú nátlak a vyhrážal sa jej výpoveďou. Nútil ju, aby zmenila rozhodnutie a povolila vklad do katastra v prospech poľnohospodárskeho družstva, s predsedom ktorého podľa prokurátora udržiaval nadštandardné vzťahy. Bernaťák všetky obvinenia odmieta. Tvrdí, že pracovníčku katastra chcel len usmerniť, aby revidovala nezákonné rozhodnutia na zákonné.

 

„Všetko sú to klamstvá. Cítim sa byť ukrivdený. Išlo mi len o to, aby úradníčka vydala zákonné rozhodnutie. Nedopustil som sa žiadneho trestného činu,“ povedal Bernaťák. Podľa neho je za celou kauzou dlhoročný boj o pozemky v turisticky obľúbenom stredisku Oravice v Západných Tatrách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona