Berlusconimu hrozí nový proces pre podozrenie z podplácania svedkov

NETKY.SK • 29 November 2013, 13:49 • 2 min
Berlusconimu hrozí nový proces pre podozrenie z podplácania svedkov

RÍM - Dva dni po vylúčení zo Senátu prišla pre bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho ďalšia zlá správa: hrozí mu vyšetrovanie pre podozrenie z korupcie. Podľa milánskeho súdu totiž podplácal svedkov v procese týkajúcom sa mladej Maročanky známej pod prezývkou Ruby. Napísala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Berlusconiho (77) v tomto procese odsúdili v júni za zaplatenie za sex s maloletou a zneužitie právomocí na sedem rokov väzenia, voči rozsudku sa však odvolal.

Sudcovia v dnes zverejnenom písomnom zdôvodnení verdiktu v inom súdnom procese v afére Ruby uviedli, že Berlusconi a jeho právni zástupcovia ženám, ktoré vypovedali na procese s expremiérom, údajne platili pravidelne mesačne najmenej 2500 eur, dopĺňa agentúra Reuters.

Berlusconiho stredajšie vylúčenie zo Senátu v dôsledku separátneho odsúdenia za daňové podvody medzitým prijíma veľká časť Talianov s úľavou. V prieskume pre televíziu RAI toto rozhodnutie privítalo 62 percent respondentov. Až 67 percent opýtaných sa však domnieva, že Berlusconi napriek tomu naďalej zostane v politike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies