Berlusconiho vláda prežila hlasovanie o dôvere

NETKY.SK • 30 September 2010, 07:26 • 2 min
Berlusconiho vláda prežila hlasovanie o dôvere

Berlusconiho vláda prežila hlasovanie o dôvere

slovakia

left justify in out

img

Vláda talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho dnes podľa očakávaní uspela pri hlasovaní o dôvere v dolnej komore parlamentu.
      Hlasovanie o dôvere spojil Berlusconi s hlasovaním o päťbodovom programe priorít svojej vlády v druhej polovici jej mandátu do roku 2013. Dosiahol tým, že ho podporili aj nesúhlasiaci poslanci stredopravej koalície, v ktorej spôsobili problémy viaceré spory.
      Dôveru vláde napokon vyjadrilo 342 poslancov, proti ich hlasovalo 275 a traja sa zdržali hlasovania.
      V prejave pred hlasovaním Berlusconi vyhlásil, že Taliansko nemôže riskovať ďalšie obdobie politického chaosu, pretože ekonomická kríza stále pokračuje. Vyjadril očakávanie, že jeho vláda svoje funkčné obdobie napriek nedávnym koaličným nezhodám dokončí.
      Berlusconi sa uchyľuje k hlasovaniu o vyjadrení dôvery vláde vždy, keď sa mu nedarí presadiť svoje zásadné priority. Zvyčajne dôveru získa, no táto taktika v minulosti viedla aj k relatívne častým výmenám vlád v Taliansku.
      Taliansky premiér sa v júli dramaticky rozišiel s niekdajším spojencom Gianfrancom Finim, ktorý bol prakticky vylúčený z vládnucej strany Ľud slobody (PdL). Rozkolom Berlusconi stratil pohodlnú parlamentnú väčšinu, keďže Finiho podporuje viac ako 40 senátorov a poslancov dolnej komory parlamentu.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies