Berlusconiho poslanci sa vyhrážajú hromadným odchodom, hrozí ďalšia kríza!

NETKY.SK • 26 September 2013, 07:47 • 2 min
Berlusconiho poslanci sa vyhrážajú hromadným odchodom, hrozí ďalšia kríza!

RÍM - Poslanci strany Ľud slobody (PDL) talianskeho expremiéra Silvia Berlusconiho pohrozili hromadným odchodom zo Senátu, ak kontroverzného politika vylúčia zo zákonodarného zboru pre obvinenia z daňových podvodov.

slovakia

left justify in out

Senátny výbor o tejto otázke rozhodne 4. októbra pričom sa očakáva, že Berlusconimu odoberie funkciu senátora. Odchod členov PDL zo Senátu presadzuje jeho bývalý predseda Renato Schifani, ktorý to navrhol v stredu na straníckom stretnutí, kde za tento návrh údajne "zožal aplauz". Ak sa hrozby naplnia, môže to vyvolať ďalšiu politickú krízu v krajine.

Taliansky najvyšší súd v auguste odmietol Berlusconiho odvolanie a potvrdil jeho minuloročný trest odňatia slobody za daňové úniky v trvaní jeden rok. S tým spojený päťročný zákaz zastávať verejnú funkciu však bude predmetom ďalšieho skúmania. V rámci takmer 30 súdnych procesov vedených proti výstrednému expremiérovi ide o vôbec prvé uznanie jeho viny spojené s väzením. Otázne je, aký to bude mať dopad na krehkú širokú koalíciu premiéra Enrica Lettu, ktorej súčasťou je aj Berlusconiho strana Ľud slobody (PDL).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona