Berlusconiho odsúdili na tri roky väzenia za podplácanie

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 06:45 • 2 min
Berlusconiho odsúdili na tri roky väzenia za podplácanie

RÍM - Súd v Neapole uznal dnes talianskeho expremiéra Silvia Berlusconiho za vinného v politickom korupčnom prípade a vymeral mu trest tri roky väzenia, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters súd potvrdil Berlusconiho vinu v prípade podplatenia senátora v roku 2006 s cieľom zosadiť vtedajšiu stredoľavú vládu Romana Prodiho. Okrem väzenia mu súd zakázal na päť rokov zastávať akúkoľvek verejnú funkciu. Štvornásobný expremiér, ktorý sa snaží o návrat do politiky, obvinenia poprel.

 

Trest odňatia slobody si však zrejme nebude musieť odpykať. Keďže sa môže odvolať, definitívny verdikt v kautze padne pravdepodobne až v čase, keď bude čin už premlčaný.

 

Prokuratúra požadovala pre Berlusconiho trest odňatia slobody na päť rokov. Politik mal bývalému senátorovi Sergiovo De Gregoriovi zaplatiť v rokoch 2006-2008 asi tri milióny eur, aby prešiel k jeho politickému táboru. Trojročný trest dostal aj novinár Valter Lavitola, ktorý bol podľa obžaloby sprostredkovateľom medzi Berlusconim a De Gregoriom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona