Berlusconiho kabinet prežil hlasovanie o vyslovení nedôvery

NETKY.SK • 5 August 2010, 07:25 • 2 min
Berlusconiho kabinet prežil hlasovanie o vyslovení nedôvery

Berlusconiho kabinet prežil hlasovanie o vyslovení nedôvery

slovakia

left justify in out

img

Taliansky premiér Silvio Berlusconi dnes prežil svoju prvú vážnejšiu skúšku v parlamente od politického rozchodu so svojím vplyvným spojencom Gianfrancom Finim.
      Berlusconiho konzervatívni poslanci odolali opozíciou iniciovanému hlasovaniu o vyslovení nedôvery tajomníkovi ministerstva spravodlivosti Giacomovi Caliendovi, zapletenému do korupčného škandálu.
      Zákonodarcovia lojálni Finimu, zakladajúcemu členovi Berlusconiho strany Ľud slobody (PdL), sformovali v ostatných dňoch vlastnú frakciu, čím potenciálne pripravili Berlusconiho koalíciu o väčšinu v dolnej komore parlamentu.
      Dnes nehlasovali proti vláde, ale zdržali sa, vďaka čomu kabinet hlasovanie o vyslovení nedôvery prežil. Vyslali však jasný signál, že Berlusconiho vláda je oslabená a Finiho skupina má výrazný vplyv.
      Proti vysloveniu nedôvery hlasovalo 299 poslancov, 229 bolo za a 75 sa zdržalo hlasovania.
      Bezprostredne po hlasovaní sa Berlusconi stretol s britským premiérom Davidom Cameronom, ktorý je na prvej návšteve Talianska v tejto funkcii.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies