Berlusconiho dcéra poprela špekulácie o politických ambíciách

NETKY.SK • 28 Október 2013, 16:30 • 2 min
Berlusconiho dcéra poprela špekulácie o politických ambíciách

RÍM - Najstaršia dcéra Silvia Berlusconiho Marina poprela dnes vnútrostranícke špekulácie, že by na čele strany Forza Italia mohla vystriedať svojho otca. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Berlusconi (77) čelí viacerým súdnym sporom a Senát má rozhodnúť o tom, či mediálneho magnáta vylúči z parlamentu, v dôsledku čoho by mu pravdepodobne hrozilo zatknutie. Viedlo to k zintenzívneniu špekulácií v jeho strane, že kormidlo po ňom prevezme práve Marina. Niekoľko členov strany cez víkend pre talianske médiá uviedlo, že by Marina mohla vstúpiť do politiky, zatiaľ čo iní sa skôr prikláňajú k názoru, že takéto rozhodnutia by sa mali robiť demokraticky.

"Opäť som nútená všetko čo najrozhodnejšie poprieť: Nikdy som nemala a nemám v úmysle vstupovať do politiky," uvádza sa vo vyhlásení dcéry talianskeho expremiéra, ktorá stojí na čele otcovho obchodného impéria. Vyhlásenie prišlo v čase prehlbujúcich sa rozporov, keď Belusconiho odsúdenie za daňové podvody v jeho impériu Mediaset ohrozuje kariéru muža, ktorý posledné dve desaťročia dominoval talianskej politickej scéne.

Berlusconiho minulotýždňové rozhodnutie ukončiť aktivity strany Ľud slobody (PdL) a obnoviť činnosť svojej pôvodnej strany Forza Italia prehĺbilo rozkol medzi vernými priaznivcami štvornásobného premiéra a skupinou vzbúrencov, podporujúcich ministra vnútra Angelina Alfana. Rozpory v rámci PdL sa jasne odhalili pred niekoľkými týždňami, keď Alfano a ďalší ministri strany odmietli Berlusconiho príkaz na odstúpenie, čím prekazili jeho pokus o zosadenie vlády. Okrem obvinenia z daňového podvodu čelí Berlusconi aj obvineniu z korupcie a platenia za sexuálne služby maloletej. Bývalý premiér akékoľvek previnenie odmieta a tvrdí, že ide o pokusy ľavičiarskych sudcov zničiť jeho politickú kariéru. Marina politické ambície v minulosti už niekoľkokrát poprela s odôvodnením, že sa chce naplno venovať vedeniu otcovej firmy.

 

Berlusconiho najstaršia dcéra stojí na čele holdingu Fininvest, ktorý ovláda mediálnu spoločnosť Mediaset, vydavateľstvo Mondador a futbalový klub AC Miláno. Časopis Forbes ju zaradil medzi najvplyvnejšie ženy na svete. Podľa jeho odhadov disponuje Berlusconiho rodina majetkom v hodnote 4,5 miliardy eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies