Berlusconi začne s verejnoprospešnými prácami budúci týždeň

NETKY.SK • 24 Apríl 2014, 08:48 • 2 min
Berlusconi začne s verejnoprospešnými prácami budúci týždeň

MILÁNO - Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi v stredu oznámil, že s vykonávaním verejnoprospešných prác v katolíckom domove dôchodcov na predmestí Milána začne už budúci týždeň, deň však nešpecifikoval.

slovakia

left justify in out

Jeden z najbohatších mužov Talianska musí v domove pracovať štyri hodiny týždenne ako trest za daňové podvody, z ktorých ho vlani usvedčil súd. Po odpracovaní prvých šiestich mesiacov sa 77-ročnému expremiérovi trest automaticky skráti na desať a pol mesiaca.

 

Berlusconi je trojnásobným expremiérom a jedným z najbohatších Talianov. Jeho život a kariéra je však pretkaná škandálmi, sexuálnymi aférami, mnohými súdnymi procesmi, ale i viacerými kontroverznými výrokmi. Napriek tomu sa doma stále teší veľkej popularite, čo dokazuje minuloročný volebný úspech stredopravicovej koalície, na čele ktorej stál práve rodák z Milána. Milánsky odvolací súd mu v októbri zakázal výkon verejných funkcií na dva roky v súvislosti s daňovými únikmi, za ktoré mal stráviť rok vo väzení. Verdikt bol vôbec prvým svojho druhu v prípade kontroverzného politika. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies