Berlusconi vyhral súd, nemusí exmanželke platiť výživné 1,4 milióna eur mesačne

NETKY.SK • 16 November 2017, 20:53 • 2 min
Berlusconi vyhral súd, nemusí exmanželke platiť výživné 1,4 milióna eur mesačne

RÍM - Taliansky miliardár a bývalý premiér Silvio Berlusconi nemusí platiť mesačné výživné 1,4 milióna eur svojej exmanželke Veronice Lariovej. Oznámil to vo štvrtok odvolací súd v Miláne.

slovakia

left justify in out

Lariovej, 61-ročnej niekdajšej herečke v druhotriednych filmoch, nariadil súd vrátiť exmanželovi približne 60 miliónov eur, čo je suma rovnajúca sa peniazom, ktoré dostala od Berlusconiho od zverejnenia rozhodnutia o rozvode v roku 2014. Informácie priniesla talianska tlačová agentúra ANSA.

 

Rozhodnutie súdu však pravdepodobne nezačne platiť okamžite, keďže Lariová môže odsunúť toto nariadenie, ak podá druhé odvolanie na najvyššom súdnom orgáne Talianska, na Kasačnom súde, dodala ANSA. Právnemu víťazstvu Berlusconiho napomohlo aj nedávne rozhodnutie Kasačného súdu, podľa ktorého rozvod neznamená právo zostať rovnako bohatý ako počas manželstva - a nárokovať si na výživné od bohatšieho exmanželka je možné, iba ak človek nie je ekonomicky sebestačný.

 

Berlusconiho právnici odvolaciemu súdu v Miláne uviedli, že Lariová sa môže spoliehať na likvidné aktíva v hodnote 16 milión eur a je jedinou vlastníčkou spoločnosti na reality v hodnote 78 miliónov eur. Lariová sa za Berlusconiho vydala v roku 1990 a manželia majú spolu tri deti, ktoré sa im narodili v rokoch 1984-88. Lariová opustila manžela v roku 2009, keď noviny priniesli odhalenie, že vtedajší premiér navštívil narodeninový večierok 18-ročnej príležitostnej modelky predvádzajúcej spodnú bielizeň, ktorá ho údajne volala "ocko".

 

V období, keď bola Lariová od Berlusconiho odlúčená, ale nie s ním rozvedená, dostávala od neho dva milióny eur mesačne ako dočasný príspevok na živobytie. Štvrtkový verdikt sa týchto príspevkov netýka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona