Berlusconi sľúbil, že jeho strana bude "zodpovednou opozíciou"

NETKY.SK • 15 Február 2014, 20:53 • 2 min
Berlusconi sľúbil, že jeho strana bude "zodpovednou opozíciou"

RÍM - Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi dnes sľúbil, že jeho strana Forza Italia bude "zodpovednou opozíciou" voči novej vláde, ktorú bude viesť líder Demokratickej strany (PD) Matteo Renzi.

slovakia

left justify in out

Berlusconi bol jedným z politikov, ktorí sa dnes stretli s prezidentom Giorgiom Napolitanom. Hlava štátu podľa agentúry AP "sondovala", či má Renzi dostatočnú podporu na vytvorenie novej vlády po tom, čo prijala v piatok demisiu premiéra Enrica Lettu.
      

Šéf PD (39) medzitým čaká vo Florencii, kde je starostom, kým si ho prezident nepozve. Podľa AP to nebude skôr než v nedeľu.
      

Renzi, ktorý sa stal predsedom PD vlani v decembri, neočakávane vyzval vo štvrtok na zostavenie novej vlády, pričom sa poďakoval Lettovi za odvedenú prácu.
      

Renzimu sa po zvolení za predsedu strany podarilo kritikou aktivít Enrica Lettu získať na svoju stranu väčšinu vedúcich predstaviteľov PD, ktorí sa stotožnili s jeho víziou ráznejšieho presadzovania hospodárskych reforiem.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies