Berlusconi si chce po predaji AC udržať v klube rozhodovacie právomoci

NETKY.SK • 21 November 2016, 13:09 • 2 min
Berlusconi si chce po predaji AC udržať v klube rozhodovacie právomoci

MILÁNO - Silvio Berlusconi by po predaji AC Miláno do rúk čínskych investorov rád zostal v talianskom futbalovom klube v pozícii čestného prezidenta za podmienky, že mu noví majitelia umožnia ponechať si určité rozhodovacie právomoci.

slovakia

left justify in out

"Rád by som mal niektoré možnosti zasiahnuť do chodu klubu, ako napríklad právo odobriť či zamietnuť nákup a predaj hráčov, alebo vyjadriť sa k zostave mužstva. Ak mi to prisľúbia, budem sa snažiť akceptovať pozíciu čestného prezidenta," uviedol Berlusconi pre talianske médiá po nedeľňajšom derby s Interom (2:2).

 

Doterajší prezident predáva svoj podiel v milánskom veľkoklube čínskemu konzorciu za 740 miliónov eur. Obchodnú transakciu by mali dokončiť do 13. decembra. Noví majitelia by podľa dohody mali počas najbližších troch rokov minúť najmenej 350 miliónov eur na rozvoj mužstva, v ktorého kádri pôsobí aj slovenský reprezentant Juraj Kucka.

 

Bývalému talianskemu premiérovi patrí 99,93 percenta akcií AC Miláno, ktoré kúpil v roku 1986. Odvtedy získal klub 28 trofejí vrátane piatich titulov v Lige majstrov. Berlusconi chcel klub predať už vlani, ale na poslednú chvíľu si predaj do rúk thajského milionára rozmyslel. Sedemdesiatdeväťročný veľkopodnikateľ chce predajom svojej milovanej značky dosiahnuť vyššie finančné zdroje, ktoré by "rossoneri" dostali opäť na futbalový vrchol.

 

Berlusconiho holdingová spoločnosť Finvinvest čaká ešte na záverečnú platbu vo výške 440 miliónov eur. "Máme od bánk záruky, že transakcia bude uzavretá 13. decembra. Takže dovtedy budeme čakať," povedal Berlusconi a dodal, že by bol rád, keby v klube aj po zmene vlastníka zotrval dlhoročný viceprezident Adriano Galliani. Ten už vyjadril svoj záujem o prezidentskú stoličku. "Dúfam, že pre Adriana zostane v klube priestor. Je to jedna z mojich podmienok, ak sa rozhodnem akceptovať post čestného prezidenta," prezradil kontroverzný taliansky expremiér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies