Berlusconi sa vzdal rytierskeho titulu

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 13:01 • 2 min
Berlusconi sa vzdal rytierskeho titulu

RÍM - Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi odsúdený za daňové podvody sa v stredu vzdal čestného titulu "rytier práce", ktorý získal v roku 1977 a vyslúžil si vďaka nemu prezývku il Cavaliere (Rytier).

slovakia

left justify in out

Združenie jeho nositeľov informovalo, že 77-ročný politik a mediálny magnát sa "suspendoval" z vlastnej vôle prostredníctvom listu, ktorý zaslal pred plánovaným zasadnutím predstavenstva. Podrobnosti o obsahu listu ako ani tému zasadnutia nezverejnil.

 

Berlusconi minulý piatok vyjadril záujem kandidovať v májových voľbách do Európskeho parlamentu, najvyšší odvolací súd však v utorok potvrdil, že po usvedčení z finančnej trestnej činnosti dva roky nesmie zastávať verejné funkcie. Na základe augustového rozsudku si mal expremiér za podvody v účtovníctve jeho podniku odsedieť štyri roky, neskôr mu však trest zmiernili na jeden rok, pričom stále nie je rozhodnuté, či si ho odpyká v domácom väzení alebo formou verejnoprospešných prác. Berlusconi tvrdí, že v prípade svojho vylúčenia z parlamentu a zákazu pôsobiť vo verejných funkciách dochádza k retroaktívnemu uplatňovaniu zákona, čo napadol na Európskom súde pre ľudské práva v Štrasburgu. Vodca najsilnejšej opozičnej strany Forza Italia (Taliansko do toho) sa medzitým odvolal aj proti rozsudku z júna 2013, keď ho uznali vinným z pohlavného styku za peniaze s maloletou prostitútkou marockého pôvodu a zneužitia právomocí v snahe aféru zakryť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies