Berlusconi rokoval o vrátení migrantov do ich vlasti

NETKY.SK • 5 Apríl 2011, 06:50 • 2 min
Berlusconi rokoval o vrátení migrantov do ich vlasti

Berlusconi rokoval o vrátení migrantov do ich vlasti - Politika Tuniská dočasná vláda je pripravená rokovať s talianskou stranou o vrátení migrantov, ktorí v uplynulých týždňoch zaplavili stredomorský ostrov Lampedusa. Vyplýva to zo slov talianskeho premi

slovakia

left justify in out

img

Tuniská dočasná vláda je pripravená rokovať s talianskou stranou o vrátení migrantov, ktorí v uplynulých týždňoch zaplavili stredomorský ostrov Lampedusa.
      Vyplýva to zo slov talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho, ktorý dnes o problematike utečencov rokoval v Tunise so šéfom tamojšieho vládneho kabinetu Bádžím Káidom Sibsím.
      "Vláda v Tunise má vôľu nájsť riešenia. Preskúma aj otázku prevzatia migrantov. My dáme k dispozícii naše prostriedky," vyhlásil po tunisko-talianskych rokovaniach na úrovni premiérov Berlusconi. Talianska vláda poskytne Tunisku na tento účel 150 miliónov eur.
      Komisia expertov talianskeho rezortu vnútra spolupracuje s odborníkmi z Tuniska na vypracovaní bilaterálnej dohody upravujúcej problematiku migrantov. Dokument by mohli podpísať už v utorok.
      Silvio Berlusconi dnes prejavil pochopenie pre snahu mladých Tunisanov vycestovať za lepšími existenčnými možnosťami, poukázal však na fakt, že ich exodus masového rozsahu spôsobuje problémy predovšetkým na Lampeduse.
      Predseda talianskej vlády prezradil, že sa už v blízkej budúcnosti uskutoční taliansko-francúzsky summit, na ktorom sa okrem neho a francúzskeho prezidenta Nicolasa Sarkozyho zúčastnia aj ministri vnútra, hospodárstva a zahraničných vecí oboch krajín a ktorého hlavnou témou bude tiež najnovšia vlna utečencov z Afriky.

Zdroj: TASR/APA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies