Berlusconi požiadal o skrátenie svojho trestu verejnoprospešných prác

NETKY.SK • 7 Január 2015, 18:01 • 2 min
Berlusconi požiadal o skrátenie svojho trestu verejnoprospešných prác

MILÁNO - Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi požiadal súd o skrátenie ročného trestu verejnoprospečných prác, ktorý mu vymerali po usvedčení z daňového podvodu. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroje z prostredia talianskej justície.

slovakia

left justify in out

Súd vlani v apríli nariadil bývalému Berlusconimu, aby počas jedného roka najmenej raz do týždňa štyri hodiny denne vypomáhal v centre pre seniorov. 
     

Jeho nedobrovoľné pôsobenie v domove dôchodcov v obci Cesano Boscone neďaleko Milána sa začalo vlani 9. mája, trest mu však oficiálne začal plynúť už 23. apríla 2014.  
     

Expremiér teraz predložil žiadosť príslušnému milánskemu súdu, aby mu bol ročný trest verejnoprospešných prác skrátený o 45 dní. 
     

Na súd sa obrátil po odslúžení polovice vymeraného trestu, keď získal právo požiadať o jeho skrátenie. Rozhodnutie vo veci by mohlo padnúť už na budúci týždeň.
     

Berlusconiho (78) pôvodne za daňový podvod na štyri roky väzenia, ale trest mu v rámci amnestie znížili na jeden rok. S ohľadom na vysoký vek mu napokon trest zmiernili na rok verejnoprospešných prác. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies