Berlusconi považuje všetkých nelegálnych migrantov za zločincov

NETKY.SK • 8 Január 2018, 13:51 • 2 min
Berlusconi považuje všetkých nelegálnych migrantov za zločincov

RÍM - Nelegálni migranti, ktorí v posledných rokoch prichádzajú do Talianska, sú všetci zločinci, keďže nemajú "žiadnu možnosť" získať pravidelné zamestnanie. Uviedol to v pondelok taliansky expremiér Silvio Berlusconi.

slovakia

left justify in out

"Podľa najkonzervatívnejších odhadov žije v Taliansku nelegálne 500.000 migrantov, ktorí (sem) prišli v posledných rokoch a ktorých ľavicové vlády tolerujú," uviedol Berlusconi v rozhovore pre noviny Il Foglio, z ktorého citovala agentúra DPA.

 

"Títo ľudia nemajú žiadnu možnosť získať normálnu prácu, a aby prežili, porušujú zákon. To znamená nelegálnu prácu, prostitúciu, prepady, obchodovanie s drogami, krádeže a podobne. Ako sa (ich) potom nemáte báť?" vyhlásil Berlusconi. Berlusconi, ktorý vedie kampaň pred marcovými parlamentnými voľbami, uviedol, že "strach (z migrantov) by sa mal riešiť blokovaním prílevu nových prisťahovalcov... a nie jeho jednoduchým znižovaním."

 

VIDEO Táto študentka nevyjde v Berlíne na ulicu bez nabitej zbrane. Vie, prečo

 

VIDEO Dav migrantov vo Francúzsku na ulici brutálne dokopal policajtov

 

Strana Vpred Taliansko (Forza Italia), na ktorej čele stojí expremiér Silvio Berlusconi, a jej dvaja spojenci - pravicovo-populistická strana Liga Severu (LN) a hnutie Bratia Talianska (Fratelli d’Italia) - vedú v prieskumoch verejnej mienky s približne 35 percentami hlasov. Podľa analytikov by mohli mať parlamentnú väčšinu, ak získajú minimálne 40-percentnú voličskú podporu, pripomína agentúra DPA.

 

Od prvej polovice roka 2015 sa stalo Taliansko hlavnou trasou pre migrantov smerujúcich zo severnej Afriky do Európy. Mnohí z nich sa snažia ďalej cestovať do krajín severnej Európy, čo im sťažujú prísnejšie hraničné kontroly.

 

V rokoch 2015-2017 Talianska zaznamenalo príchod viac ako 450.000 migrantov. Vďaka užšej spolupráci s líbyjskými orgánmi v boji proti obchodovaniu s ľuďmi a s prevádzačstvom ich príchody v porovnaní s rokom 2016 klesli o 34 percent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona