Berlusconi pôjde znovu pred súd: Je obvinený z ďalšieho podplácania!

NETKY.SK • 12 Júl 2014, 06:37 • 2 min
Berlusconi pôjde znovu pred súd: Je obvinený z ďalšieho podplácania!

BARI - Prokuratúra v juhotalianskom meste Bari požiadala súd o začatie nového procesu voči Silviovi Berlusconimu. Expremiér tento raz čelí podozreniam z podplatenia podnikateľa, ktorý mal najímať prostitútky pre jeho večierky. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie prokuratúry v Bari.

slovakia

left justify in out

Podozrenia sa týkajú miestneho podnikateľa Gianpaola Tarantiniho, ktorý údajne najímal spoločníčky na Berlusconiho nočné párty. Kalkuloval pritom s tým, že za výmenou za svoje služby získa verejné zákazky. 
      

Podľa prokuratúry sa Tarantini neskôr zámerne snažil utajiť svoje styky s Berlusconim, a to údajne preto, že ho expremiér podplatil. Kontroverznému mediálnemu magnátovi v tejto súvislosti hrozí obvinenie, že navádzal podnikateľa, aby klamal justičným orgánom. V prípade usvedčenia by mu hrozili dva až šesť rokov väzenia.

      

Samotný Berlusconi, rovnako aj v ďalších svojich početných súdnych kauzách, všetky obvinenia popiera a označuje ich za súčasť kampane zameranej na jeho politickú likvidáciu. O tom, či bývalého predsedu vlády obžalujú v prípade podplatenia Tarantiniho, bude príslušný súd rozhodovať 14. novembra. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona