Berlusconi odmietol, že by mal pohlavný styk s maloletou

NETKY.SK • 19 Október 2012, 12:43 • 2 min
Berlusconi odmietol, že by mal pohlavný styk s maloletou

Berlusconi odmietol, že by mal pohlavný styk s maloletou - Politika Taliansky expremiér Silvio Berlusconi dnes pred súdom v Miláne odmietol tvrdenia, že mal pohlavný styk s maloletou Maročankou a platil sex každému hosťovi v jeho vile neďaleko Milána. Vo

slovakia

left justify in out

img

Taliansky expremiér Silvio Berlusconi dnes pred súdom v Miláne odmietol tvrdenia, že mal pohlavný styk s maloletou Maročankou a platil sex každému hosťovi v jeho vile neďaleko Milána. 

Vo výpovedi pred súdom Berlusconi trval na tom, že v jeho rezidencii sa nekonali nijaké sexuálne večierky. Podotkol, že správy o nich sú zveličené. 

Berlusconi dnes vypovedal v kauze, v ktorej je obvinený za platený sex s vtedy maloletou Karimou Mahrúgovou, známejšou skôr pod prezývkou Ruby, a za zneužitie svojho postavenia s cieľom ututlať celú záležitosť. 

Expremiér sa vyjadroval spontánne, ako to dovoľuje taliansky justičný systém. Jeho dnešné výroky pred súdom nebudú mať vplyv na výpoveď pod prísahou. Obhajoba avizovala, že Berlusconi nebude svedčiť a nepodrobí sa ani krížovému výsluchu. 

Proces s Berlusconim sa začal v apríli 2011 a bude trvať ešte niekoľko mesiacov. 

Ako svedkov Berlusconiho tím mieni predvolať celú plejádu prominentných politikov a ľudí zo šoubiznisu, napríklad aj talianskeho exministra zahraničných vecí Franca Frattiniho, ale aj tlmočníka, ktorý má potvrdiť, že Berlusconi omylom považoval Ruby za neter bývalého egyptského prezidenta Husního Mubaraka. 

Expremiér aj dnes pred súdom zopakoval, že nevedel, že Ruby je maloletá; bol presvedčený o tom, že má aspoň 24 rokov.

V prípade uznania viny hrozia Berlusconimu tri roky väzenia za sex s maloletou a 12 rokov za zneužitie právomoci verejného činiteľa. 

Silvio Berlusconi podal demisiu 11. novembra 2011, keď jeho pozíciu oslabili škandály, problémy s väčšinou v parlamente i kríza v eurozóne. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies