Berlusconi obnovil svoju pôvodnú stranu Forza Italia

NETKY.SK • 26 Október 2013, 09:17 • 2 min
Berlusconi obnovil svoju pôvodnú stranu Forza Italia

MILÁNO - Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi v piatok oficiálne obnovil svoju pôvodnú stredopravú stranu Forza Italia, ktorá ho pred 20 rokmi prvýkrát katapultovala do vysokej politiky.

slovakia

left justify in out

Vedenie doterajšej Berlusconiho strany Ľud slobody (PdL) na piatkovom zasadnutí v súlade s očakávaniami odhlasovalo rozpustenie tohto politického subjektu a obnovenie pôvodnej strany Forza Italia, ktorá existovala v rokoch 1994-2009. 

Na hlasovaní však chýbali viacerí kľúčoví predstavitelia PdL, vrátane vicepremiéra Angelina Alfana a všetkých ministrov tejto strany v súčasnej vláde premiéra Enrica Lettu. Podľa agentúry AP táto skutočnosť poukazuje na hlboké rozpory v rámci PdL, ktoré môžu eventuálne vyústiť aj v jej rozkol. 

Politický analytik Stefano Folli naznačil jeden z pravdepodobných scenárov, podľa ktorého Berlusconi so svojou stranou Forza Italia - po očakávanej strate senátneho kresla- prejde do opozície, zatiaľ čo Alfanova frakcia bude naďalej podporovať Lettovu vládu. Berlusconi (77) po piatkovom hlasovaní takého špekulácie odmietol a vyhlásil, že Alfanovi dôveruje a že strana zostáva naďalej jednotná. 

Rozpory v rámci PdL sa ale jasne odhalili už pred niekoľkými týždňami, keď Alfano a ďalší ministri strany odmietli Berlusconiho príkaz na odstúpenie, čím prekazili jeho pokus o zosadenie vlády. Nového lídra si Forza Italia zvolí 8. decembra. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies