Berlusconi napriek volebnému neúspechu nepomýšľa na odstúpenie

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 09:34 • 2 min
Berlusconi napriek volebnému neúspechu nepomýšľa na odstúpenie

RÍM - Taliansky expremiér Silvio Berlusconi síce netají sklamanie z víkendového volebného neúspechu strany Forza Italia, ale nechystá sa odstúpiť z funkcie jej predsedu. Informoval o tom verejnoprávny rakúsky rozhlas a televízia ORF.

slovakia

left justify in out

"Myslel som si, že prekročíme hranicu 20 percent. Som výsledkom sklamaný," vyhlásil niekdajší predseda talianskej vlády na margo rekordne nízkeho zisku 16,8 percenta hlasov, ktoré jeho Forza Italia získala v nedávnych voľbách do Európskeho parlamentu.

 

Silvio Berlusconi sa však, ako zdôraznil, nechystá rezignovať na post lídra strany. Dôrazne dementoval aj fámy o tom, že sa chystá prenechať vedenie strany niektorému z potomkov. V nasledujúcich mesiacoch chce naopak intenzívne pracovať na obnove Forza Italia a opätovnom získaní jej stratených pozícií.

 

Expremiér nemohol mať dobrý pocit ani pri analýze výsledkov komunálnych volieb, ktoré sa v Taliansku konali paralelne s eurovoľbami. V domove dôchodcov, v ktorom  totiž raz týždenne vykonáva sociálne práce a odpykáva si tak trest za daňový podvod, nepodporil jeho stranu nikto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies