Berlusconi: Mojím uväznením by v Taliansku vypukla revolúcia

NETKY.SK • 13 December 2013, 09:35 • 2 min
Berlusconi: Mojím uväznením by v Taliansku vypukla revolúcia

RÍM - Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi sa domnieva, že v prípade jeho uväznenia by na Apeninskom polostrove vypukla revolúcia.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok zverejnenom rozhovore pre tamojšiu rozhlasovú stanicu sa kontroverzný mediálny magnát taktiež vyznal, že sa "ničoho nebojí". Ako dôvod uviedol svoje pochybnosti o odpykávaní si svojho ročného trestu za mrežami a taktiež svoj pokročilý vek. Expremiér, ktorého koncom novembra vylúčili z parlamentu, zároveň opätovne potvrdil svoj úmysel zostať v Taliansku. Podľa svojich slov "nemôže skončiť svoju úlohu patriota a štátnika útekom z krajiny". Tieto slová však kontrastujú s tými, ktoré zachytili odpočúvania v roku 2011. Taliansko vtedy označil za "posratú krajinu, z ktorej mu je zle".

"Myslím, že bude náročné posadiť ma do väzenia: Budem mať totiž veľkú väčšinu v ďalších voľbách!" povedal Berlusconi, jeden z najbohatších Talianov. Jeho život a kariéra je však pretkaná škandálmi, sexuálnymi aférami, mnohými súdnymi procesmi, ale i viacerými kontroverznými výrokmi. Napriek tomu sa na Apeninskom polostrove stále teší veľkej popularite, čo dokazuje februárový volebný úspech stredopravicovej koalície, na čele ktorej stál práve kontroverzný rodák z Milána. Tomu milánsky odvolací súd v októbri zakázal výkon verejných funkcií na dva roky v súvislosti s daňovými únikmi, za ktoré by mal stráviť rok vo väzení, čo si však vzhľadom na vysoký vek zrejme odpyká v domácom väzení alebo formou verejnoprospešných prác. Verdikt bol vôbec prvým v prípade kontroverzného politika. Berlusconimu však hrozia ďalšie procesy a prípadné odsúdenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies