Berlusconi i Renzi pripúšťajú predčasné voľby, ak Taliani nerozhodnú jednoznačne

NETKY.SK • 6 Február 2018, 16:27 • 2 min
Berlusconi i Renzi pripúšťajú predčasné voľby, ak Taliani nerozhodnú jednoznačne

RÍM - Ešte takmer mesiac zostáva do parlamentných volieb v Taliansku, avšak lídri tamojších sociálnych demokratov o stredopravicového bloku, expremiéri Matteo Renzi a Sivlio Berlusconi, už hovoria o predčasných voľbách v prípade, že hlasovanie 4. marca neprinesie jednoznačný výsledok.

slovakia

left justify in out

Prieskumy verejnej mienky naznačujú, že žiadna politická strana ani zoskupenie nezískajú v marcových voľbách dostatočnú podporu na vytvorenie väčšinovej vlády. Renzi akúsi veľkú koalíciu s Berlusconiho stranou Forza Italia vylúčil. V podobnom duchu sa o nej vyjadril aj Silvio Berlusconi. Podľa Berlusconiho pôjdu Taliani opäť k urnám, ak stredopravicový blok, ktorý má podľa prieskumov najvyššie preferencie, nezíska väčšinovú podporu.

 

Renzi však podľa utorkového televízneho vyjadrenia nemá odlišný názor. "Súhlasím so Silviom Berlusconim. Je správne opäť smerovať k urnám, ak nebudú dané predpoklady (pre vytvorenie vlády)," vyhlásil. Informácie priniesla tlačová agentúra DPA. Spomedzi jednotlivých strán má najväčšiu podporu voličov podľa prieskumov Hnutie piatich hviezd Beppeho Grilla pred Renziho sociálnymi demokratmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies