Berlusconi chce zostať aj naďalej v politike

NETKY.SK • 18 September 2013, 20:00 • 2 min
Berlusconi chce zostať aj naďalej v politike

RÍM - Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi trvá na tom, že zostane v politike aj napriek usvedčeniu z daňového podvodu a hrozby, že Senát ho zbaví kresla. V televíznom prejave odvysielanom v stredu večer expremiér vyhlásil, že je "absolútne nevinný" a mieni sa odvolať na ústavný súd ako aj na Európsky súd pre ľudské práva.

slovakia

left justify in out

Berlusconiho prejav odvysielali tesne pred hlasovaním Senátu o odklade rozhodnutia, či bývalého premiéra zbavia mandátu. O odklad až do vyriešenia všetkých odvolaní požiadal jeden z Berlusconiho spolustranníkov zo strany Ľud slobody (PDL).

Taliansky najvyšší súd v auguste odmietol Berlusconiho odvolanie a potvrdil jeho minuloročný trest odňatia slobody za daňové úniky v trvaní jeden rok. S tým spojený päťročný zákaz zastávať verejnú funkciu však bude predmetom ďalšieho skúmania. V rámci takmer 30 súdnych procesov vedených proti výstrednému expremiérovi ide o vôbec prvé uznanie jeho viny spojené s väzením. Otázne je, aký to bude mať dopad na krehkú širokú koalíciu premiéra Enrica Lettu, ktorej súčasťou je aj Berlusconiho strana Ľud slobody (PDL).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona