Berlusconi by nemal vyjadreniami podnecovať násilie

NETKY.SK • 21 September 2010, 07:21 • 2 min
Berlusconi by nemal vyjadreniami podnecovať násilie

Berlusconi by nemal vyjadreniami podnecovať násilie

slovakia

left justify in out

img

Slovenská poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Flašíková-Beňová (Smer-SD) žiada talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho, aby prehodnotil svoju rétoriku namierenú proti ženám a rozprávanie nevhodných vtipov o Hitlerovi z predminulého týždňa.
      V rámci pondelkových minútových rečí na úvod plenárneho zasadnutia EP v Štrasburgu upozornila europoslankyňa aj na to, že ak sa ochrana ľudských práv nebude vzťahovať takisto na vyjadrenia najvyšších činiteľov v členských štátoch EÚ, môže to mať nežiaduce vplyvy na spoločnosť.    
      "Ak hierarchicky vysoko postavený človek, ktorého ľudia rešpektujú, vo svojich verejných prejavoch princípy neakceptuje, dokonca ich obracia na žart, môže tak spriechodniť či podporiť agresívne konanie v spoločnosti," uviedla v prejave europoslankyňa.
      "Ak teda predseda vlády členského štátu EÚ hovorí na verejnom zhromaždení vtipy o Hitlerovi a jeho zverstvách a dáva im pozitívny kontext, potom takéto konanie treba verejne odsúdiť," apelovala jedna z troch slovenských europoslankýň, ktorá je v EP už druhé funkčné obdobie.
      "Žiadam preto Silvia Berlusconiho, aby zvážil hlúpe vtipy nielen o Hitlerovi, ale aj svoje nevkusné, a prepytujem, hlúpe odporúčania pre mladé ženy, ktoré môžu byť buď len dôsledkom straty jeho úplnej súdnosti, alebo prejavom nedostatku slušnosti a rešpektu voči ženám," uzavrela Flašíková-Beňová.  
      Flašíková-Beňová sa vrátila na pôde EP k vyhláseniam Berlusconiho, ktoré zaznamenali aj kamery počas poloformálneho stretnutia s mládežou z predminulého víkendu. Niektorí talianski opoziční politici reagovali vtedy na jeho slová s opovrhnutím a žiadali od neho ospravedlnenie. Antonio Di Pietro (strana Taliansko hodnôt) poznamenal, že "v tomto bode to nie je politický ani justičný problém, ale psychiatrický".  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona