Berlusconi bol celé roky pod ochranou mafie!

NETKY.SK • 6 September 2013, 13:22 • 2 min
Berlusconi bol celé roky pod ochranou mafie!

RÍM - Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi bol údajne 20 rokov pod ochranou sicílskej mafie. Uvádza sa to v zdôvodnení rozsudku proti Berlusconiho priateľovi, z ktorého citovali vo štvrtok talianske médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov súdu v Palerme bývalý senátor Marcello dell’Utri pôsobil ako sprostredkovateľ dohody medzi Berlusconim a mafiou. Cavaliere, ako volajú Berlusconiho, si za veľkú sumu peňazí zabezpečil v rokoch 1974 až 1992 ochranu Cosy Nostry. Dell’Utri, ktorý si po marcovom odsúdení za kontakty s mafiou odsedí sedem rokov vo väzení, zabezpečil v tom čase vzmáhajúcemu sa obchodníkovi Berlusconimu kontakt so šéfmi mafie.

V odvolacom procese v septembri 2012 vystúpil ako svedok aj Berlusconi. Mal povedať, či ho mafia vydierala a či jej sprostredkovateľovi Dell’Utrimu zaplatil 40 miliónov eur. Berlusconi to odmietol, chcel údajne len pomôcť svojmu priateľovi senátorovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona