Berlínský pirát Claus-Brunner zabil iného muža a následne spáchal samovraždu

NETKY.SK • 22 September 2016, 17:10 • 2 min
Berlínský pirát Claus-Brunner zabil iného muža a následne spáchal samovraždu

BERLÍN - Nemecké orgány činné v trestnom konaní majú už jasno v otázke nečakaného úmrtia člena niekdajšej frakcie Pirátskej strany v berlínskom krajinskom parlamente Gerwalda Clausa-Brunnera, ako aj 29-ročného Jana L., ktorého bezduché telo našli v pondelok popoludní zároveň s mŕtvym politikom v jeho byte v nemeckej metropole.

slovakia

left justify in out

Tamojšia prokuratúra dnes ústami hovorcu Martina Steltnera informovala, že vyšetrovanie kauzy pozastavuje, pretože v balíku, ktorý Claus-Brunner odoslal svojmu niekdajšiemu partnerovi a ktorý prevzali susedia adresáta informujúc následne o ňom políciu, sa nachádzal list s priznaním.

 

Úvahy vyšetrovateľov, že zosnulý, ktorý spáchal samovraždu s využitím elektrického prúdu, predtým pripravil o život druhého muža, sa potvrdili a keďže trestné stíhanie pre dôvodné podozrenie (v tomto prípade nie vraždy, ale zabitia, ako špecifikovali odborníci) nie je možné viesť voči mŕtvym osobám, dochádza k jeho zastaveniu. O prípadnej existencii spolupáchateľov alebo osôb, ktoré by mali o zločine vedomosti a mohli mu zabrániť, zainteresované orgány nevedia.

 

Podrobnosti o obsahu listu na verejnosť neprenikli s výnimkou informácie, že Jan L., ktorý sa v minulosti cítil prenasledovaný Clausom-Brunnerom a ktorý na politika podal v júni 2016 dokonca trestné oznámenie pre tzv. stalking, prišiel o život zrejme vo svojom byte v berlínskej štvrti Wedding, a to pravdepodobne ešte vo štvrtok 15. septembra večer. Ako a prečo prepravil Claus-Brunner jeho telo do vlastného bydliska v štvrti Steglitz nie je zatiaľ jasné a možno zostane navždy tajomstvom zosnulého.

 

O prípade informovali internetové vydania nemeckých periodík Der Tagesspiegel, Bild a ďalších, ako aj tamojšie elektronické médiá. Na webovom portáli rozhlasovej a televíznej stanice RBB sa v uplynulých dňoch objavil videozáznam z plenárneho zasadania zastupiteľského zboru v júni 2016, na ktorom Brunner reční okrem iného aj o tom, že jeho kolegovia aj na začiatku niektorého z plenárnych zasadaní nového volebného obdobia budú môcť vstať na jeho počesť a uctiť si ho minútou ticha. V svetle nedávno minulých udalostí to vyznieva ako avízo samovraždy, istý čas sa však hovorilo aj o tom, že sa to môže odvíjať aj od politikovho nevyliečiteľného ochorenia, v súvislosti s ktorým mohol rátať s úmrtím.

 

Medzičasom však nemecké médiá priniesli informáciu, v zmysle ktorej súdna pitva preukázala, že Brunner netrpel deklarovaným vážnym ochorením genetického charakteru, ktoré vedie k všeobecnému zlyhaniu vnútorných orgánov. Informácie, na základe ktorých žili jeho kolegovia v presvedčení, že má pred sebou maximálne dva roky života, boli teda zrejme vymyslené.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies