Berlínsky biskup navrhuje zriadiť pomník obetiam útoku na vianočných trhoch

NETKY.SK • 8 Január 2017, 09:48 • 2 min
Berlínsky biskup navrhuje zriadiť pomník obetiam útoku na vianočných trhoch

BERLÍN - V mieste útoku, ktorý sa stal koncom minulého roka na berlínskych vianočných trhoch, by mal stáť pomník obetiam tohto atentátu, myslí si luteránsky biskup pre Berlín, Brandenbursko a Hornú Lužicu Markus Dröge.

slovakia

left justify in out

"Len čo kvety zvädnú a sviečky dohoria, malo by byť v mieste, kde sa útok odohral, zriadené dôstojné miesto na pamiatku obetí," napísal Dröge vo svojom stanovisku pre nemeckú tlačovú agentúru DPA.

 

Biskup Dröge je predstaveným protestantského Kostola sv. Panny Márie (Marienkirche), stojaceho neďaleko námestia, kde došlo 19. decembra k útoku kamiónom s 12 obeťami na životoch.

 

Predstavenstvo protestantského Pamätného kostola cisára Viliama, stojaceho na tom istom berlínskom námestí - Breitscheidplatz -, je ochotné na projekte spolupracovať a "pomôcť zachovávať pamiatku na túto brutálnu vraždu zapríčinenú náboženskými bludmi", poznamenáva biskup.

 

Dröge sa domnieva, že pamätník by mal byť navrhnutý v spolupráci s príbuznými obetí predvianočného útoku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies