Berlínska polícia obsadila v sobotu vianočný trh. Ako to súviselo s neďalekou mešitou?

NETKY.SK • 11 December 2017, 16:49 • 2 min
Berlínska polícia obsadila v sobotu vianočný trh. Ako to súviselo s neďalekou mešitou?

Nemecká polícia obsadila vianočný trh v Berlíne potom, čo noc predtým našli pod neďalekou mešitou dve tašky plné nábojov.

slovakia

left justify in out

V podzemnom parkovisku v západnom Berlíne sa našlo asi 200 kusov munície. Polícia však našťastie rýchlo vylúčila teroristický motív, píše server Stredoevropan.cz. K objavu došlo v čase, keď je Nemcko v najvyššej pohotovosti pre hrozbu terorizmu na vianočných trhoch. Pred rokom práve v Berlíne zaútočil tuniský moslim zabíjal nič netušiacich ľudí na trhu. 

 

Polícia v sobotu v noci oblasť obsadila a prehľadávala miesto nálezu munície, ktoré leží priamo pod mešitou. Potom policajti prehľadali aj park, pri ktorom sa koná vianočný trh v Charlottenburgu, kde hľadali zbrane. Nenašlo sa však nič a policajti vylúčili, že ide o terorizmus. 

 

Policajný hovorca Wienfried Wenzel povedal, situáciu riešili kvôli miestu nálezu blízko vianočného trhzu a faktu, že nad parkoviskom je mešita. "Munícia sa však v Berlíne nachádza stále. Niekto zrejme vypratával pivnicu  a našiel niečo po svojom dedovi."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies