Berlín začal hľadať domáceho investora pre podiel Daimlera v EADS

NETKY.SK • 17 August 2011, 11:09 • 2 min
Berlín začal hľadať domáceho investora pre podiel Daimlera v EADS

Berlín začal hľadať domáceho investora pre podiel Daimlera v EADS

slovakia

left justify in out

img

Nemecko začalo hľadať súkromných domácich investorov, ktorí by kúpili časť z podielu spoločnosti Daimler v európskom zbrojárskom koncerne EADS. Uviedli to dnes pre agentúru Reuters zdroje blízke informáciám. Ďalšie zdroje z vlády Angely Merkelovej potvrdili túto informáciu s tým, že systematické hľadanie jedného či viacerých domácich investorov pre 7,5-% podiel Daimlera v EADS sa začne v najbližších týždňoch.

Automobilka Daimler kontroluje v EADS celkovo 15-% podiel. Začiatkom roka však firma oznámila, že plánuje tento podiel znížiť, čo znervóznilo nemeckú vládu, keďže ďalších 22,5 % vlastnia Francúzi. Konkrétne francúzska vláda kontroluje 15-% podiel ako Daimler a francúzska spoločnosť Lagardére 7,5 %. Nemecká vláda pritom netají, že by rada udržala v zbrojárskom koncerne rovnováhu medzi Nemeckom a Francúzskom. Podľa zdrojov by nemecká vláda chcela problém vyriešiť do konca roka, aj keď by sa nič nestalo, ak by hľadanie investora trvalo dlhší čas.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies