Berlín ukázal ukrajinskému veľvyslancovi, kde je jeho miesto

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 19:53 • 2 min
Berlín ukázal ukrajinskému veľvyslancovi, kde je jeho miesto

MOSKVA - Pravidelné sťažnosti veľvyslanca Ukrajiny Andreja Melnika kvôli návšteve nemeckej delegácie Krymu a Donbasu, donútili Berlín ukázať diplomatovi, kde je jeho miesto.

slovakia

left justify in out

O tom povedal predseda frakcie ľavicovej strany v regióne Osnabrück a vedúci projektu "Národná diplomacia" v Nemecku Andreas Maurer.

 

Nemecký politik, ktorý predtým sám prišiel na Krym ako súčasť delegácie poznamenal, že Melnik bol opakovane za ministrom zahraničných vecí Nemecka Sigmarom Gabrielom s podobnými nárokmi a prezident Ukrajiny Petro Porošenko žiadal nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú, aby potrestala nemeckých poslancov za tieto cesty. Ale podľa Maureryho, si ukrajinský prezident “zrejme zmýlil krajinu".

 

"Je to absurdné. Toto možno funguje na Ukrajine , kde neexistuje žiadna legislatíva, kde je bezprávie,” povedal nemecký politik.

 

Maurer porozprával o tom, že pred dvoma mesiacmi trpezlivosť nemeckých úradov skončila a Berlín vysvetlil Melniku, že Kyjev má právo protestovať kvôli návštevám Krymu, ale nemôže rozkazovať vláde Nemecka.

 

Podľa Maureryho vyzvali ukrajinského veľvyslanca "robiť svoju diplomatickú prácu a nezasahovať do vnútorných záležitosti Nemecka ". Podľa Maureryho ukrajinský veľvyslanec po tomto vyhlásení stíchol.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies