Berlín posiela policajtov na hranicu Srbska a Maďarska

NETKY.SK • 13 Február 2015, 09:25 • 2 min
Berlín posiela policajtov na hranicu Srbska a Maďarska

BERLIN - Nemecká vláda vo štvrtok oznámila vyslanie 20 policajných príslušníkov na hranicu Maďarska a Srbska v záujme zastavenia výrazne zvýšeného prílevu imigrantov z Kosova.

slovakia

left justify in out

Tí po prekonaní maďarsko-srbských hraníc smerujú do západoeurópskych krajín, najmä Nemecka, kde s vidinou lepšieho života žiadajú o azyl. Tamojšie úrady iba tento rok zaznamenali 10-tisíc žiadostí od občanov Kosova. Takmer všetky bez výnimky ich však odmietajú.

 

Podľa kosovskej polície ušlo od septembra do Maďarska najmenej 30-tisíc ľudí, pričom za celý rok 2013 to bolo šesťtisíc. Migráciu umožnilo uvoľnenie cestovných obmedzení medzi Srbskom a susedným Kosovom. Spôsobená je však zlou ekonomickou situáciou v Kosove, ktoré má 35-percentnú nezamestnanosť a 30 percent ľudí žije pod hranicou chudoby. Srbsko a Maďarsko sa už obrátili na EÚ so žiadosťou o pomoc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona