Berešovej chýbali k rekordu SR na 10 km len 3 sekundy

NETKY.SK • 13 September 2013, 09:57 • 2 min
Berešovej chýbali k rekordu SR na 10 km len 3 sekundy

PRAHA/BRATISLAVA - Iba tri sekundy chýbali najlepšej slovenskej vytrvalkyni Kataríne Berešovej (TJ Obal servis Košice), aby prekonala prvý zo 7 slovenských rekordov patriacich legendárnej Ľudmile Melicherovej. Na víkendovej O2 Grand Prix v Prahe s certifikátom IAAF Silver Label zabehla 10 km na ceste za 33:51 min, iba o 3 sekundy pomalšie ako Melicherová 30. 9. 1984 tiež v Prahe.

slovakia

left justify in out

"Z Katkinho výkonu mám radosť, veď si osobné maximum zlepšila výrazne - o vyše pol minúty. Cieľ, ktorý sme si na túto sezónu dali - zrýchliť sa na kratších tratiach - sa nám zatiaľ darí plniť," skonštatoval tréner našej londýnskej olympioničky-maratónkyne Gabriel Valiska. 

Katarína Berešová sa o necelé dva týždne predstaví v nemeckom Karlsruhe v polmaratóne. Pred tromi rokmi tam zvíťazila a zabehla si stále platný osobný rekord 1:14:47 h. "Ak by z tohto času nejaké sekundy skresala, veľmi by ma to potešilo. Myslím si, že formu na to má," povedal Valiska. 

Berešová bude potom 6. októbra štartovať v polmaratóne, ktorý je súčasťou 90. ročníka Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach, a zo slovenského šampionátu v krose sa chce prebojovať na decembrové ME v Belehrade. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies