Berešová obhájila triumf na Devín-Bratislava, padol aj rekord

NETKY.SK • 11 Apríl 2011, 07:41 • 2 min
Berešová obhájila triumf na Devín-Bratislava, padol aj rekord

Berešová obhájila triumf na Devín-Bratislava, padol aj rekord

slovakia

left justify in out

Víťazmi 64. ročníka národného behu Devín - Bratislava sa v nedeľu v hlavných kategóriách stali maďarský vytrvalec Albert Minczér a medzi ženami obhájila vlaňajší titul domáca pretekárka Katarína Berešová (39:58 min). Organizátorov potešil obrovský záujem širokej verejnosti, keď sa na trať postavilo 5176 bežcov, čo je nový rekord populárneho podujatia.
Pretekár maďarského tímu Benedek do posledných metrov bojoval o prvenstvo s minuloročným víťazom Jakubom Burghardtom z Poľska, no svoj tesný náskok si v závere ustrážil a radoval sa z víťazstva. Organizátori mu v cieli namerali výsledný čas 35:01 minút, Burghardtovi iba o šesť sekúnd viac. Tretiu priečku obsadil víťaz z roku 2003, poľský pretekár Bogdan Dziuba (35:34).
Berešová si v hlavnej ženskej kategórii pripísala na konto už svoj štvrtý titul a ako jediná žena sa dostala pod hranicu štyridsať minút, keď dobehla s rezervou dvoch sekúnd. Druhé miesto obsadila Ida Kovacsová z Maďarska (41:57) a na tretej priečke skončila jej krajanka Ildikó Pappová (42:29). "S týmto výkonom som veľmi spokojná, no dosiahla som ho spolu s Milanom Fedákom, ktorý mi odtiahol desať kilometrov a preto by som sa mu chcela veľmi poďakovať. Obávala som sa, čo bude po minulotýždňovom polmaratóne, ale nohy hovoria, že to bolo dobré," povedala v cieli Berešová.
Pretekárka klubu TJ Obalservis Košice sa v ďalšom priebehu sezóny sústredí na 10-kilometrové trate a na jeseň by chcela štartovať už aj na maratóne. "Chcela by som splniť limit 34 minút na 10 km na dráhe na svetovú univerziádu, uvidíme. Tých pretekov je málo a treba hľadať také, na ktorých môžem štartovať. Snáď sa podarí štart na majstrovstvách Nemecka v Essene. Samozrejme sú aj olympijské ambície, snáď na jeseň bude prvý maratónsky štart, no zatiaľ je to iba úvaha," dodala Berešová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies