Berdych angažoval na trénerský post Gorana Ivaniševiča

NETKY.SK • 8 August 2016, 16:51 • 2 min
Berdych angažoval na trénerský post Gorana Ivaniševiča

PRAHA - Novým trénerom českého tenistu Tomáša Berdycha sa stal bývalý wimbledonský šampión Goran Ivaniševič.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný Berdych ukončil v máji náhle spoluprácu s Venezuelčanom Danim Vallverduom a potom mu jeho chorvátsky manažér Ivan Ljubičič dočasne zohnal krajana Luku Kutanjaca. Okrem neho pribudol do realizačného tímu v úlohe kondičného trénera ďalší Chorvát Azuz Simčič. Berdych si služby chorvátskej dvojice pochvaľoval a do balkánskej skupiny teraz pridal najslávnejšieho člena.

 

"Pred dvomi mesiacmi som začal pracovať s Lukom Kutanjacom a mám pocit, že odvtedy ide moja forma hore a hra sa vyvíja správnym smerom," uviedol Berdych vo vyhlásení. "Aby som sa mohol ešte viac zlepšiť, rozhodol som sa pridať do tímu Gorana Ivaniševiča. Bude so mnou už na turnaji v Cincinnati. Cítim, že Goran so svojimi hráčskymi i trénerskými skúsenosťami je perfektnou posilou," dodal.

 

Ivaniševič vo veku 30 rokov vyhral Wimbledon, svoj jediný grandslamový titul. Svojimi radami predvlani pomohol k triumfu na US Open ďalšiemu Chorvátovi Marinovi Čiličovi.

 

Berdych sa nachádza na ôsmom mieste rebríčka ATP, ale v zbierke ešte nemá grandslamový triumf. Angažovaním 45-ročného Ivaniševiča dúfa, že sa mu to podarí. "Teším sa na ďalšie výzvy!" uzavrel Berdych.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies