Benzíny a nafta môžu byť drahšie o ďalšie centy za liter

NETKY.SK • 2 Marec 2015, 15:44 • 2 min
Benzíny a nafta môžu byť drahšie o ďalšie centy za liter

BRATISLAVA - Benzíny a nafta môžu byť drahšie o ďalšie centy za liter.

slovakia

left justify in out

"Dlhodobé porovnanie vývoja cien na Slovensku a vo svete ukazuje, že benzíny na pumpách by mohli byť drahšie o 3 až 6 eurocentov za liter, nafta o 5 až 6 eurocentov za liter," informoval internetový portál natankuj.sk.
     

"Najbližší rast cien očakávame koncom týždňa, ak sa trend na svetových trhoch neotočí. Zatiaľ však nič nenasvedčuje tomu, že by mali benzíny a nafta vo svete lacnieť," zdôraznil portál.
     

"Naše skúsenosti ukazujú, že do polovice týždňa zareaguje na zdražovanie väčšina čerpacích staníc. Potom bude najpredávanejší benzín 95 stáť priemerných 1,245 eura za liter, nafta približne 1,145 eura za liter."
     

Burza v Rotterdame je podľa portálu rozhodujúca pre vývoj cien pohonných látok na Slovensku. Za mesiac a pol zdraželi ceny benzínov na burze v Rotterdame o 11 eurocentov za liter. Cena nafty tam stúpla za ten istý čas o 9 eurocentov za liter.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies