Benzínky Agip na Slovensku končia: Preberá ich konkurencia

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 13:22 • 2 min
Benzínky Agip na Slovensku končia: Preberá ich konkurencia

BRATISLAVA - Čerpacie stanice Agip v Slovenskej republike patriace Eni Slovensko, s. r. o., preberá od 31. júla 2015 spoločnosť Slovnaft, a. s. Informovala o tom spoločnosť Eni Slovensko na svojej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

Skupina MOL, majoritný vlastník Slovnaftu, uzavrela dohodu s talianskou Eni o prevzatí jej aktivít v oblasti spracovania ropy a predaja ropných produktov v ČR, na Slovensku a v Rumunsku ešte 7. mája 2014. Predmetom dohody je kúpa siete čerpacích staníc Agip. Dohoda tiež zahŕňa kúpu veľkoobchodných aktivít Eni a podielu Eni v spoločnosti Česká rafinérska.
     

Na Slovensku sa maloobchodná sieť skupiny MOL rozšíri na 253 čerpacích staníc. "Kúpa 41 čerpacích staníc Agip ďalej zvýši priemerný predaj palív Slovnaftu na čerpaciu stanicu a prispeje k posilneniu vnímania spoločnosti z pohľadu zákazníkov. O našich ďalších zámeroch budeme informovať po ukončení akvizície," uviedol dnes pre TASR Anton Molnár, hovorca a riaditeľ podnikovej a marketingovej komunikácie Slovnaft, a. s.
     

Skupina Slovnaft je integrovanou rafinérsko-petrochemickou skupinou. Kľúčovou spoločnosťou skupiny je Slovnaft, a. s., ktorá sa zaoberá spracovaním ropy a veľkoobchodným a maloobchodným predajom pohonných látok. Skupina Slovnaft je členom medzinárodnej skupiny MOL.
     

Eni je energetická spoločnosť pôsobiaca v oblasti výskumu, produkcie, prepravy, spracovania a predaja ropy a zemného plynu, petrochemického priemyslu, poskytovania služieb pri ťažbe ropy a strojárstva. Je aktívna v 83 krajinách a zamestnáva 84.000 ľudí. Eni v súčasnosti pôsobí na Slovensku v oblasti rafinácie a marketingu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona