Benzemu vylúčili z francúzskej reprezentácie

NETKY.SK • 10 December 2015, 16:38 • 2 min
Benzemu vylúčili z francúzskej reprezentácie

PARÍŽ - Francúzska futbalová federácia (FFF) s okamžitou platnosťou vylúčila útočníka Realu Madrid Karima Benzemu z národného tímu. Reagovala tak na jeho účasť vo vydieračskej kauze.

slovakia

left justify in out

"Benzema nemôže byť nominovaný na žiadnu reprezentačnú akciu," uviedol vo štvrtok v Paríži prezident FFF Noël Le Graët. Ako informovala agentúra dpa, tréner "Les Bleus" Didier Deschamps  rozhodnutie zväzu akceptoval.

 

Dvadsaťsedemročný Benzema je jedným z obvinených z konšpirácie a účasti v organizovanej zločineckej skupine v súvislosti s vydieračskou kauzou. Obvinení mali od Valbuenu vymáhať peniaze výmenou za to, že nezverejnia sexuálne video so šteklivými zábermi hráča, ktoré bolo nahraté na mobile. Benzema svoju vinu v kauze popiera.

 

Benzema vraj chcel Valbuenu na existenciu nahrávky upozorniť a ponúknuť mu pomoc kamaráta Karima Zenatiho, ktorý by vraj zadarmo zabezpečil, aby video zničili. Podľa vyšetrovateľov hral Zenati v prípade kľúčovú úlohu a je takisto podozrivý. Benzema je na základe rozhodnutia parížskej jurisdikcie pod súdnym dozorom, čo pre neho znamená zákaz stretávania sa s Valbuenom i osobami obvinenými v celom prípade.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona