Benzemova odpoveď: chce vyhrať s Valbuenom ME

NETKY.SK • 2 December 2015, 16:03 • 2 min
Benzemova odpoveď: chce vyhrať s Valbuenom ME

PARÍŽ - Francúzsky futbalový reprezentant Karim Benzema nechce chýbať na budúcoročných majstrovstvách Európy a v drese domáceho tímu by rád spoločne s Mathieuom Valbuenom získal trofej. Útočník Realu Madrid sa prvýkrát verejne vyjadril k svojej role v kauze vydierania reprezentačného kolegu Valbuenu. Rozhovor poskytol televíznej stanici TF1, ktorá ho odvysielala v stredu.

slovakia

left justify in out

"Dúfam, že sa všetko čo najskôr skončí, budeme si môcť navzájom pozrieť do očí, vrátime sa do národného tímu a vyhráme európsky šampionát," vyhlásil Benzema, ktorému v utorok poriadne znepríjemnil situáciu francúzsky premiér Manuel Valls, keď nepriamo vyzval k jeho vylúčeniu z reprezentácie. "Každý veľký športovec by mal ísť ostatným príkladom. Ak sa to nedeje, nemá čo robiť vo francúzskej reprezentácii," povedal šéf kabinetu pre rozhlasovú stanicu Europe 1.


Benzema je predbežne obvinený z prípravy vydierania a skupinovej trestnej činnosti. O jeho zaangažovaní do prípadu sa ešte definitívne nerozhodlo. Vyšetrovatelia sa však domnievajú, že Benzemu oslovil kamarát z detstva, aby poslúžil ako prostredník a presvedčil Valbuenu rokovať priamo s vydieračmi, ktorí vraj disponovali sexuálnou videonahrávkou s jeho účasťou. Valbuena minulý týždeň po prvý raz od prevalenia škandálu prehovoril pre médiá a vyslovil sklamanie zo správania svojho spoluhráča z národného tímu.


Na Benzemovu obranu sa postavili jeho právnici. "Hovorí premiérovi niečo pojem prezumpcia neviny? Táto kauza sa prepiera v médiách absolútne škandalóznym spôsobom. Vyjadrenie predsedu vlády, ktorý o prípade vôbec nič nevie, nasadilo všetkému korunu. Kto bude ďalší? Prezident?" reagoval pre stanicu RTL hráčov právny zástupca Alain Jakubowicz. Povesti jeho klienta neprospel ani drobný incident pred El Clásicom s FC Barcelona, keď si po vypočutí francúzskej hymny na počesť obetí teroristických útokov v Paríži odpľul.


Za produktívnym kanonierom zatiaľ stojí prezident Realu Madrid Florentino Pérez a aj klubový tréner Rafael Benítez. "Benzemu považujem za príkladného futbalistu a spoluhráča. Pokiaľ ide o jeho charakterové črty, je to skvelý chlapec a má našu podporu," povedal Benítez.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies