Benzema strávil noc za mrežami, obvinili ho z vydierania, hrozí mu až päť rokov

NETKY.SK • 5 November 2015, 13:28 • 2 min
Benzema strávil noc za mrežami, obvinili ho z vydierania, hrozí mu až päť rokov

PARÍŽ - Francúzskeho futbalového reprezentanta Karima Benzemu obvinil súd vo Versailles z prípravy vydierania spoluhráča z národného tímu Mathieua Valbuenu a spoluúčasti na skupinovej trestnej činnosti. Oznámil to úrad prokuratúry, ktorý sudcovi navrhol vniesť obvinenie voči útočníkovi Realu Madrid.

slovakia

left justify in out

Benzema bude zároveň pod justičným dohľadom a má zakázané kontaktovať obeť alebo iné obvinené osoby. Za vydieranie je vo Francúzsku trest odňatia slobody na päť rokov. 

 

Vyšetrovatelia už od júla 2014 skúmajú okolnosti prípadu z októbra toho istého roku, keď Benzema počas zrazu francúzskeho národného tímu údajne spomenul Valbuenovi nahrávku so sexuálnym obsahom. Cieľom pátrania je zistiť, či mal Benzema skutočne v úmysle vydierať Valbuenu a akú v celej záležitosti zohral rolu. Už v októbri zatkli tri ďalšie osoby a predbežne ich obvinili. Údajne ide o priateľov niekoľkých futbalistov. Minulý mesiac vzali v súvislosti s prípadom do väzby aj bývalého francúzskeho reprezentanta Djibrila Cissého. Ten poprel akúkoľvek účasť na kauze a neskôr ho prepustili bez ďalších konzekvencií. 

 

Benzemu predviedli na policajnú stanicu vo Versailles v stredu ráno, vo vyšetrovacej väzbe strávil aj noc zo stredy na štvrtok. Právny zástupca Sylvain Cormier tvrdí, že jeho klient kontaktoval sudcu povereného vyšetrovaním ihneď, ako sa jeho meno začalo spomínať v médiách, a deklaroval ochotu odpovedať na otázky detektívov. "Chce čo najrýchlejšie skoncovať s aférou okolo prípadu, s ktorým nemá nič spoločné," povedal Cormier.

 

Karim Benzema sa už raz dostal do problémov so zákonom. Spolu s kolegom z reprezentácie Franckom Ribérym mali pred pár rokmi pohlavný styk s neplnoletou prostitútkou Zahiou Deharovou, ktorá v čase styku mala údajne menej ako 18 rokov. Benzema si od nej kúpil sexuálne služby v roku 2008, Ribéry o rok neskôr. Prípad trval tri roky, napokon oboch zbavili obvinení. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies