Benzema nebude štartovať na EURO 2016, rozhodla FFF

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 09:51 • 2 min
Benzema nebude štartovať na EURO 2016, rozhodla FFF

PARÍŽ - Francúzsky futbalový útočník Karim Benzema nebude reprezentovať svoju krajinu na tohtoročných domácich majstrovstvách Európy. Rozhodla o tom Francúzska futbalová federácia (FFF).

slovakia

left justify in out

Útočníka Realu Madrid vyradili vlani v decembri dočasne z národného tímu pre jeho rolu v prípade vydierania reprezentačného spoluhráča Mathieua Valbuenu. Benzemovi svitla v marci nádej na návrat do tímu "Les Bleus", keď súd zrušil nariadenie, podľa ktorého sa nemohol s Valbuenom stretnúť. Napokon však prezident FFF Noel Graet a tréner Didier Deschamps oznámili, že na turnaji štartovať nebude.

 

Dvadsaťosemročného kanoniera v novembri obvinili zo spiknutia a zapojenia do organizovaného zločinu. Podľa Valbuenu sa ho Benzema snažil presvedčiť, aby sa stretol s mužmi, ktorí stredopoliara Lyonu vydierali pre sexuálne video natočené na mobil. Benzemovo meno sa objavuje aj v inej afére, podľa denníka Libération mal hráč pred niekoľkými mesiacmi vypovedať ako svedok v prípade prania špinavých peňazí v malej firme, v ktorej mal podiel. Periodikum napísalo, že Benzema bol do zločinu zapojený. Jeho právnik v reakcii uviedol, že bude Libération žalovať.

 

Benzema je s 27 gólmi v 81 zápasoch najlepším reprezentačným strelcom medzi aktívnymi francúzskymi hráčmi. Po majstrovstvách sveta 2010 vynechá Benzema druhý veľký turnaj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies