Beňuš zvláda nabitý program aj s medailou vo vačku krížom-krážom

NETKY.SK • 25 August 2016, 12:46 • 2 min
Beňuš zvláda nabitý program aj s medailou vo vačku krížom-krážom

BRATISLAVA - Bez zastavenia - tak v súčasnosti funguje vodný slalomár Matej Beňuš. Od strieborného úspechu na olympijských hrách a návratu domov stihol komorné oslavy s blízkymi, množstvo mediálnych akcií, ba dokonca i súťažné preteky. Aj preto zatiaľ nenašiel medaile z Ria čestné miesto a nosí ju len voľne - vo vačku.

slovakia

left justify in out

Bohatý program olympijského medailistu pokračoval štvrtkovým stretnutím s médiami. Beňuš prišiel s celou rodinou, opäť v dobrej nálade a širokým úsmevom. "Stále som nesmierne šťastný, že som dosiahol taký vynikajúci úspech a doniesol na Slovensku medailu," rozhovoril sa. Vo štvrtok priznal, že svojím olympijským úspechom doma takmer spôsobil pohromu. "Bol som milo prekvapený, že toľko ľudí to sledovalo. Pred telkou fandili, revali a 'pištali', mnohí mi povedali, že skoro bytovka spadla," dodal s úsmevom.

 

Po návrate z Ria si vyčlenil čas pre rodinu, no množstvo voľných chvíľ musel obetovať povinnostiam olympijského medailistu. "Mám za sebou veľa štúdií, bol som v rádiu, bolo toho veľmi veľa. Ale to je moja chyba, nemal som doniesť medailu," vtipne poznamenal. Nechodil však sám, na cestách ho sprevádzal starší poklad. "Starší syn sa odo mňa od príchodu ani nepohol. Boli sme spolu v rádiu aj v štúdiu. Okrem mediálnych vecí som musel začať trénovať na zostávajúce preteky v rámci Svetového pohára. Vrchol sezóny mám za sebou, idem si ich najmä užiť."

 

Oslavy neboli bujaré, mali "tichý" rodinný charakter. Po sezóne, ktorá sa skončí finálovými pretekmi SP v slovinskom Tacene, sa to zmení. "Najskôr sme oslavovali v Riu, po návrate domov sme pokračovali skôr komorne, s rodinou, kamarátmi. Nejakú väčšiu párty ešte zorganizujem, ale až po nasledujúcich dvoch pretekoch, keď aj ostatní slalomári budú môcť prísť," prezradil Beňuš.

 

O tom, že slovenský singlkaonista nemá problém s nabitým programom, svedčí aj jeho účasť na pretekoch Českého pohára vo vodnom slalome. "V kanoe som od návratu sedel asi štyrikrát," priznal. Napriek tomu si Lipno opäť raz dosýta užil. "Stihol som preteky na svojej obľúbenej rieke, kde mali Česi domáci šampionát. Skvelé jazdy," konštatoval.

 

O strieborný kov z Ria je, nepochybne, veľký záujem. Beňuš si realitu naplno uvedomuje, ale vôbec mu to nevadí, dochytania sa neobáva. Na medailu si však musí dávať väčší pozor, keďže na nájdenie čestného miesta zatiaľ nemal čas. "Mám ju vo vačku, na mediálne akcie ju stále nosím so sebou. Keď sme doma, je len na stole. Ale čestné miesto budem mať, len neviem kde. Na druhej strane, je to len kus kovu, ide o úspech, medaila je len čerešničkou na torte. Ak sa dochytá, nevadí mi to," dodal s úsmevom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies