Beňuš vstúpi do predolympijskej sezóny s viacerými zmenami

NETKY.SK • 14 November 2018, 13:51 • 2 min
Beňuš vstúpi do predolympijskej sezóny s viacerými zmenami

ČUNOVO - Úspešný slovenský reprezentant vo vodnom slalome Matej Beňuš síce len pred šiestimi týždňami ukončil sezónu 2018, no v súčasnosti už naplno pracuje na tej nasledujúcej. Bude veľmi dôležitá, pretože sa už naplno rozbehnú boje o miestenky na OH 2020 v japonskom Tokiu. V roku 2019 na 31-ročného Bratislavčana čaká niekoľko zmien.

slovakia

left justify in out

Prvou je už avizovaná výmena trénera, keď Pavla Ostrovského nahradil Peter Škantár. "Keď už bolo definitívne, že kategória deblkanoistov v slalome končí, dostal som ponuku trénovať Mateja a tá sa neodmieta. Je to pre mňa veľká výzva, lebo Maťo je jedným z najlepších kanoistov na svete. Veľmi dlho sme spolu trénovali v jednej skupine a navzájom sa dobre poznáme. Urobím všetko pre to, aby si splnil svoje ciele," hovorí nový Beňušov tréner P. Škantár. Druhou je úprava lode, v ktorej bude súťažiť o čo najlepšie umiestnenia. "Novú loď sme dokončili len nedávno. Hlavnou zmenou je doplnenie takých kormidielok, s ktorými som štartoval aj na olympiáde v Riu," ozrejmil Matej Beňuš.

Úspešný kanoista má za sebou zmenu aj v súkromí. Od polovice septembra je totiž už trojnásobný otec. Do rodiny Beňušovcov totiž pribudol tretí syn - Sebastián. "Veľmi sa tešíme z nášho prírastku. Sebastiánko je veľmi pokojné dieťa. Navyše, mám skvelú manželku, ktorá všetko zvláda,“ poznamenal spokojne strieborný medailista z OH 2016 v Riu de Janeiro.

Skončená sezóna mala pre Matej Beňuša medailový punc. Na svetovom šampionáte v Brazílii spolu s Alexandrom Slafkovským a Michalom Martikánom ovládli súťaž hliadok a vybojovali si už ôsmy titul majstrov sveta. "Uplynulý súťažný ročník mi zbehol veľmi rýchlo. V jari som mal výbornú formu. Potom ma však zabrzdil zápal v tele, čo ma poriadne oslabilo. Prejavilo sa to na pretekoch Svetového pohára. Dlhšie som sa nevedel dostať späť do formy, ale na majstrovstvách sveta som sa už cítil veľmi dobre. Aj štvrtá priečka v súťaži jednotlivcov ma potešila,“ prezradil.

A aké ciele si pre seba kladie pre rok 2019? "Nasledujúca sezóna bude predolympijská. Tomu podriadime aj prípravu. Samozrejme, všetko smerujeme k tomu, aby som sa kvalifikoval na olympiádu v Tokiu 2020. Popri tom chceme potešiť všetkých Slovákov a fanúšikov dobrými výsledkami v jednotlivých pretekoch," dodal Beňuš.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona