Benteke oficiálne hráčom FC Liverpool

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 09:15 • 2 min
Benteke oficiálne hráčom FC Liverpool

LIVERPOOL - Belgický útočník Christian Benteke sa stal novou posilou anglického futbalového klubu FC Liverpool. Dvadsaťštyriročný zakončovateľ, ktorý sa narodil v DR Kongo, uplynulé tri sezóny strávil v Aston Ville. Anglické médiá ešte v nedeľu informovali o odstupnom vo výške 46,5 milióna eur.

slovakia

left justify in out

O príchode 24-násobného belgického reprezentanta na Anfield sa špekulovalo už dlhší čas. "Červení" vlani nedokázali nájsť adekvátnu náhradu za Luisa Suáreza, ktorý pred začiatkom sezóny 2014/2015 prestúpil do katalánskej Barcelony. Angažovanie Balotelliho s Lambertom vedeniu "The Reds" nevyšlo, Daniel Sturridge väčšinu sezóny premaródil. Kým spomenuté trio Liverpoolčanov sa v minulom ročníku Premier League presadilo dokopy sedemkrát, Benteke zaťažil kontá súperov až trinástimi presnými zásahmi.


"Teším sa, že som súčasťou tohto klubu. Rád by som sa poďakoval majiteľom a manažérovi za ich úsilie, aby zrealizovali môj prestup. Neviem to ani len popísať, aký som šťastný. Keď som hral na Anfielde za Aston Villu, vyvolalo to vo mne úžasné pocity. Keď teraz vybehnem na trávnik štadióna ako hráč domáceho mužstva, bude to určite ešte vzrušujúcejšie," cituje oficiálna stránka LFC slová čerstvej posily.


Benteke je vychýreným strelcom a viacerí odborníci mu predpovedajú veľkú budúcnosť. Prestup do Liverpoolu by mohol jeho progres ešte viac posunúť dopredu. Benteke celkovo zaznamenal v 88 ligových dueloch za "Clarets" úctyhodných 42 gólov. Klub od rieky Mersey by mal financovať transfer z obrovskej sumy peňazí, ktorú získal predajom Raheema Sterlinga do Manchestru City.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies