Benjamin Netanjahu vyzval európskych židov, aby emigrovali

NETKY.SK • 15 Február 2015, 15:50 • 2 min
Benjamin Netanjahu vyzval európskych židov, aby emigrovali

JERUZALEM - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vyzval dnes európskych židov na "masívnu emigráciu", čím reagoval na útok pred synagógou v Kodani, pri ktorom zomrel v noci nadnes dánsky žid. Napísala to dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa Netanjahua sa bude dnes jeho vláda zaoberať plánom uvoľniť 46 miliónov dolárov na povzbudenie emigrácie židov z Francúzska, Belgicka a Ukrajiny.
      

"Očakáva sa, že táto vlna útokov bude pokračovať," povedal izraelský líder v úvode zasadnutia vládneho kabinetu. "Židia si zaslúžia bezpečnosť v každej krajine, odkazujeme preto našim židovským bratom a sestrám, Izrael je váš domov."
      

Ďalšou obeťou európskych protižidovských útokov sa stal v noci nadnes 37-ročný muž v dánskej metropole Kodaň, ktorý strážil tamojšiu synagógu kvôli obradu bat micva.
      

Hlavný dánsky rabín Jair Melchior povedal, že je "sklamaný" z Netanjahuových poútokových výziev na emigráciu. "Teror nie je dôvod na vysťahovanie sa do Izraela," dodal.
      

Netanjahu sa v podobnom duchu vyjadril aj v reakcii na januárové teroristické útoky v Paríži, súčasťou ktorých bola aj rukojemnícka dráma v obchode so židovskými potravinami, napísala agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies