Benjamin Netanjahu sa stal najdlhšie úradujúcim premiérom Izraela

NETKY.SK • 20 Júl 2019, 10:0 • 2 min
Benjamin Netanjahu sa stal najdlhšie úradujúcim premiérom Izraela

JERUZALEM - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu sa v sobotu stal najdlhšie úradujúcim predsedom vlády Izraela.

slovakia

left justify in out

Vo funkcii pôsobí už celkovo 4876 dní, teda viac ako 13 rokov, čím prekonal zakladateľa štátu Davida Ben-Guriona, informoval Izraelský inštitút pre demokraciu (IDI).

 

"Mojím poslaním je predovšetkým zastaviť hrozby, úplne liberalizovať izraelské hospodárstvo a zmenšiť reguláciu," povedal Netanjahu pre piatkové vydanie konzervatívneho denníka Jisrael ha-jom. "Motivuje ma aj potreba zastaviť ďalšiu hrozbu voči nám - rakety," dodal s tým, že Izrael naďalej pracuje na normalizácii vzťahov s arabským svetom - a možno sa tým vyrieši aj "konflikt s našimi palestínskymi susedmi", citovala ho v sobotu agentúra DPA.

 

Netanjahu (69) bol premiérom v rokoch 1996 - 1999, post predsedu vlády zastáva znova od roku 2009.

 

V súčasnosti je však pod tlakom v súvislosti s obvineniami z korupcie. Okrem toho sa mu po predčasných voľbách z apríla nepodarilo napriek víťazstvu vytvoriť novú vládu - v ďalšiu šancu tak dúfa pri parlamentných voľbách stanovených na 17. septembra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona