Benitezovo telo už v rodnom Ekvádore, zväz vyradí jeho 11-tku

NETKY.SK • 2 August 2013, 10:47 • 2 min
Benitezovo telo už v rodnom Ekvádore, zväz vyradí jeho 11-tku

QUITO - Ekvádorská futbalová federácia (EFF) si uctí zosnulého Christiana "Chucha" Beniteza vyradením jeho dresu s číslom 11 počas najbližších kvalifikačných zápasov. Reprezentačný útočník v pondelok nečakane skonal vo veku 27 rokov za stále neobjasnených okolností.

slovakia

left justify in out

Benitezov pohreb je podľa agentúry Sinchua naplánovaný na piatok v Quite, uskutoční sa v General Ruminahui Coliseu, kde je kapacita pre 18.000 ľudí. Na ceremoniáli sa zúčastní i ekvádorský prezident Rafael Correa, viacero vrcholných predstaviteľov krajiny, známych futbalových osobností a bývalých i súčasných reprezentantov.

Telo zosnulého futbalistu previezli do ekvádorskej metropoly vo štvrtok, pričom všetky náklady spojené s prevozom uhradil katarský klub El Jaish, za ktorý Benitez naposledy hrával. Truhlu s podobizňou hráča pokrytú kvetinami sprevádzala jeho manželka Liseth Chalaová a ďalší príbuzní.

Katarský klub stále nezverejnil výsledky pitvy, ktoré by presne určili príčinu smrti futbalistu. Prezident Ekvádorskej futbalovej federácie (FEF) Luis Chiriboga uviedol, že hráča previezli do nemocnice so silnými bolesťami žalúdka a pokročilým štádiom zápalu podbrušnice, pričom skonal na zástavu srdca.

"Chucho" Benitez, ktorý odohral 58 stretnutí za Ekvádor, bol synom Ermena Beniteza, jedného z najlepších kanonierov v histórii krajiny. Do katarského klubu prestúpil juhoamerický legionár len pred tromi týždňami.

Benitez strávil sezónu 2009/2010 na hosťovaní v Birmingham City v anglickej Premier League a vedenie klubu už informovalo, že si uctia jeho pamiatku pred sobotňajším ligovým duelom proti FC Watford v anglickej lige Championship. Benitez dal počas pôsobenia v Anglicku štyri góly v 36 zápasoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies