Benítezov koniec na lavičke Realu, prichádza Zidane

NETKY.SK • 4 Január 2016, 17:08 • 2 min
Benítezov koniec na lavičke Realu, prichádza Zidane

MADRID - Španielsky futbalový klub Real Madrid vyhodil trénera Rafaela Beniteza.

slovakia

left justify in out

Bývalý kormidelník Liverpoolu, Chelsea, Interu Miláno a SSC Neapol vydržal na lavičke kráľovského klubu len šesť mesiacov, keď v júni nahradil Taliana Carla Ancelottiho. O jeho odvolaní sa v médiách hovorilo už dlhšie, osudnou sa mu stala nedeľňajšia remíza 2:2 vo Valencii. Real nevyužil zaváhanie rivala FC Barcelona, ktorá predtým stratila body po bezgólovej remíze v mestskom derby na ihrisku Espanyolu.

 

Vedenie Realu zatiaľ oficiálne situáciu v klube nekomentovalo a na pondelok podvečer zvolalo tlačovú konferenciu. Favoritom na obsadenie voľnej stoličky je súčasný tréner "béčka" Realu Zidane, v hre sú však aj ďalšie mená. Španielsky gigant je po 18 kolách Primera division na treťom mieste so štvorbodovou stratou na vedúce Atletico Madrid a s dvojbodovým mankom na Barcelonu, ktorá však má zápas k dobru. "Biely balet" utrpel zatiaľ tri prehry vrátane debaklu 0:4 v domácom El Clasicu s Barcelonou.

 

Päťdesiatpäťročný Benitez podpísal v lete s vedením španielskeho vicemajstra trojročný kontrakt a obe strany si sľubovali, že skúsený odborník vráti Real na výslnie a dostane ho pred rivala z Barcelony v La Lige, ako aj v pohárovej Európe. Benitez sa v Madride narodil a za Real na poste obrancu začal svoju hráčsku kariéru v mládežníckych kategóriách. Viac sa však preslávil v trénerskej funkcii. Valenciu doviedol v rokoch 2002 a 2004 k titulom v Primere Division a v roku 2005 vyhral s Liverpoolom Ligu majstrov. Pred dvoma rokmi doviedol londýnsku Chelseu k prvenstvu v Európskej lige. Bol ôsmym trénerom Realu za uplynulých desať rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies