Beniteza nadchol triumf nad Bernom, pochválil de Guzmana

NETKY.SK • 7 November 2014, 12:19 • 2 min
Beniteza nadchol triumf nad Bernom, pochválil de Guzmana

NEAPOL - Hladký štvrtkový triumf futbalistov SSC Neapol v 4. kole skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2014/2015 nad Young Boys Bern 3:0 nadchol trénera domácich Rafaela Beniteza. Zverenci španielskeho lodivoda sú v tabuľke I-skupiny spolu s pražskou Spartou s 9 bodmi na čele tabuľky a mieria za postupom, Bern je so 6 bodmi tretí a posledný bez bodu a gólu sú hráči slovenského majstra Slovana Bratislava.

slovakia

left justify in out

Neapol vyhral vďaka hetriku strelecky disponovaného Jonathana de Guzmana a posilnil si šance na postup do šestnásťfinále. Domáci nastúpili bez svojho kapitána Mareka Hamšíka, slovenský reprezentant mal v uplynulých dňoch horúčku. V prvom polčase si Neapolčania dlho nevedeli poradiť s výborným brankárom Mvogom, no v druhej minúte nadstaveného času sa napokon ujali vedenia, keď de Guzman trafil z hranice šestnástky do šibenice. V druhom polčase pridal holandský stredopoliar ďalšie dva góly. Neapol odplatil súperovi prehru 0:2 zo švajčiarskej umelej trávy. V tabuľke I-skupiny sa so ziskom deviatich bodov dostal na druhé miesto za Spartu Praha, ktorá vyhrala na Letnej nad Slovanom Bratislava 4:0.

 

"Skvelý kolektívny výkon. Mužstvo rastie s novými výzvami. Dnes večer som videl toľko veľa pozitívnych vecí," citoval Beniteza oficiálny klubový web. "Potrebovali sme vyhrať a získať dôležité body. Podarilo sa nám streliť tri góly a neinkasovať, čo je tiež dôležité. Nikdy sme neprestali útočiť, aby sme sa vyhli nešťastnému osudu z minulého ročníka Ligy majstrov, kde sme pohoreli na konečnom skóre," dodal "Rafa".

 

Španiel urobil viacero zmien v zostave, na výkone sa to ale neodrazilo. "Bol to skvelý výkon kolektívu. Napriek rôznym zmenám v zostave. Hrali sme na vysokej úrovni a vo vysokom tempe. Toto ukazuje, že nám rastie kvalita. Ideme teraz do Florencie a chceme zopakovať takýto intenzívny výkon. Musíme myslieť od zápasu k zápasu, také si dávame predsavzatie," uviedol tréner SSC, ktorý nezabudol zagratulovať autorovi hetriku: "Bol dnes veľmi dobrý. Mám z neho radosť a úplne si zaslúžil cenu pre najlepšieho hráča zápasu. Musím ale dodať, že som videl veľa výborných vecí od všetkých našich chlapcov na ihrisku."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies