Benitez po remíze s Malagou vyčítal hráčom zbrklosť v zakončení

NETKY.SK • 27 September 2015, 14:36 • 2 min
Benitez po remíze s Malagou vyčítal hráčom zbrklosť v zakončení

MADRID - Futbalisti Realu Madrid spálili v sobotňajšom zápase 6. kola španielskej Primera division proti Malage (0:0) obrovské množstvo vyložených príležitostí, čím sa pripravili o zisk troch bodov a súčasne stratili líderskú pozíciu. Po najnovšom zakopnutí im v tabuľke patrí 3. priečka s dvojbodovým mankom na vedúci Villarreal, bod stráca kráľovský veľkoklub na úhlavného rivala FC Barcelona.

slovakia

left justify in out

Trénera Realu Rafaela Beniteza najviac škrtel nepokoj jeho zverencov vo finálnej fáze. "V koncovke sme boli zbrklí. Nechcem sa vyhovárať na to, že mal súper veľké šťastie. V prvom rade sme si mali lepšie poradiť s premieňaním šancí," vyhlásil na pozápasovej tlačovej konferencii.

 

"Biely balet" od úvodných minút roztancoval defenzívu súpera a v priebehu stretnutia si vytvoril vyše desať gólom zaváňajúcich tutoviek, ani jedna však neskončila v sieti andalúzskeho súpera. V jednom prípade už bol kamerunský brankár Idriss Carlos Kameni prekonaný, no v poslednej chvíli ho zastúpil obranca, ktorý vykopol pokus Isca z bránkovej čiary. Podľa rozhodcov ju lopta neprešla celým objemom a gól neuznali, hoci televízne zábery odhalili možnú kontroverziu v ich verdikte.

 

Evidentne však arbitri pochybili pri posúdení situácie v šestnástke Malagy, keď Karima Benzemu v čistej pozícii v náprahu na loptu kopol do priehlavku súperov hráč, jedenástky sa však francúzsky útočník nedočkal. Ďalšieho lapsusu sa rozhodcovia dopustili neuznaním regulárneho gólu Isca. Luka Modrič pri preberaní lopty stál na úrovni posledného hráča, ale o stopu v prospech pravidiel a keď centroval, stál takmer meter pred Iscom a dával mu loptu späť, čiže nemohlo ísť o ofsajd.

 

"Mrzí ma, že najmä v závere stretnutia sme niektoré situácie riešili zle. Je pozitívne, že sme si vytvorili obrovské množstvo šancí, ale nedať z nich ani jeden gól je žalostná vizitka. Musíme sa lepšie vedieť vyrovnať s tlakom a brejkami súpera," dodal Benitez. Od 76. minúty hralo jeho mužstvo o jedného muža v poli viac po tom, ako videl červenú kartu hosťujúci Nordin Amrabat, ani to mu však nepomohlo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies