Benítez má nahradiť Steva McClarena, súhlasil s ponukou Newcastlu

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 12:08 • 2 min
Benítez má nahradiť Steva McClarena, súhlasil s ponukou Newcastlu

NEWCASTLE-UPON-TYNE - Anglický futbalový klub Newcastle United našiel podľa španielskej rozhlasovej stanice Cadena COPE v Rafaelovi Benítezovi náhradu za trénera Steva McClarena.

slovakia

left justify in out

Skúseného McClarena dostali pod tlak neúspešné výsledky v aktuálnej sezóne tamojšej najvyššej súťaže Premier League, Newcastle z ostatných 12 duelov zvíťazil len dva razy, patrí mu predposledné 19. miesto v tabuľke a čelí veľmi reálnej hrozbe zostupu do nižšej súťaže. Za Sunderlandom, ktorý okupuje "bezpečnú" 17. priečku, síce zaostávajú "straky" len o jeden bod, šestnásty tím Swansea City má však až o deväť bodov viac ako Newcastle.


Rafael Benítez vstúpil do aktuálnej sezóny ako kormidelník Realu Madrid, no vedenie "bieleho baletu" ho prepustilo pre neuspokojivé výsledky. Benítez viedol v rokoch 2004 - 2010 FC Liverpool, v rámci Premier League pôsobil aj v londýnskom FC Chelsea.


Predstavitelia Newcastlu údajne mali byť v kontakte aj s bývalým koučom FC Everton Davidom Moyesom a rozhodli sa, že sa s McClarenom nerozlúčia, kým za neho nezískajú náhradu a neoznámia zmenu na poste trénera. Kmeňovým hráčom Newcastlu je aj slovenský mládežnícky reprezentant Ľubomír Šatka, ktorý do konca tejto sezóny hosťuje v anglickom štvrtoligovom klube FC York City.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona